У Београду је 1. августа 2016. основано Удружење „МЕЂУНАРОДНА БЕЗБЕДНОСНА АСОЦИЈАЦИЈА“ - INTERNATIONAL SECURITY ASSOCIATION" - „ISA". Реч је о невладином, непрофитном, независном и аполитичном удружењу основаном ради остваривања циљева из области безбедности и екологије.

Удружење окупља појединце и организације из приватног и друштвеног сектора Републике Србије као и из других држава и са њима остварује међусобну сарадњу, координацију и размену искустава у области безбедности,

Основни циљеви Удружења су унапређење и размена професионалног и струковног искуства, као и развијање безбедносне културе и свести становништва.

У наредном периоду очекује се сарадња са сличним Удружењима и Организацијама из Србије, али и читаве Европе, чиме би се створила могућност да се ISА укључи у већ постојеће пројекте на тему безбедности, али и покрене сопствене пројекте. У плану је формирање Одбора за кризни менаџмент и процену ризика кризних ситуација, као и Центра за обуку који би радили у сарадњи са релевантим државним, али и невладиним организацијама.

Удружење посебан акценат ставља на едукацију становништва која би се обављала кроз интерактивно учешће на стручним скуповима, саветовањима, семинарима, трибинама и другим облицима едукације у области безбедности. Едукацију би се спроводила у сарадњи са Универзитетима, школама, стручним удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству, с циљем подизања безбедносне свести и ефикасног деловања на све структуре друштва, а водили би је стручњаци из области безбедности.

У ISА знају да су најмлађи наше највеће благо, стога би се посебно бавили заштитом деце, односно њиховом едукацијом. То би се постигло сарадњом са стручним лицима специјализованим за рад на едукацији деце и омладине у области безбедности, а предавања и трибине би били прилагођени основцима и средњошколцима..

Како живимо у време у коме је интернет постао неизоставни део живота свих структура становништа, од оних најмлађих до оних најстаријих, Удружење ће се бавити и едукацијом у тој области. Сајбер криминал постаје све присутнији, а кроз сарадњу са представницима МУП организовала би се предавања, семинари на којима би се учесници упознавали са најновијим технологијама у борби против ове врсте криминала.

 

Уз ове пројекте Удружење ће прикупљати и обрађивати научну и стручну литературу у области безбедности, али и објављивати књиге и друге публикације о питањима која се односе на безбедност.

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Како до нас?

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Штампа

Партнерске организације