Календарски крај године се ближи. Нова, 2020. је на само пар дана од нас. Добићемо још једну шансу да у 366 дана урадимо бар део онога што смо планирали.

Да будемо здрави, насмејани, позитивни.

Да будемо добри себи и другима.

Да драге људе загрлимо, пољубимо, кажемо им да их волимо.

Да пробамо да изгладимо несугласице које смо имали како би чистог срца и мирне душе живели пуним плућима.

Да свету дарујемо најбоље од себе јер се, пре или касније, добрo добрим враћа. 

У Бањи Јунаковић код Апатина у јулу је одржан 10. едукативни омладински камп "Сабор 2019.” на коме су предавачи били Верољуб Петронић, координатор Међународне безбедносне асоцијације ISA, и Аћим Мијановић, пријатељ Асоцијације.

Делегација Међународне безбедносне асоцијације ISA у саставу Верољуб Петронић, координатор за Косово и Метохију, др Борис Братина и Аћим Мијановић, пријатељи Асоцијације, боравила је у Москви.

У главном граду Русије трочлана делегација је провела 10-ак дана, а током боравка у Москви посетили су и амбасаду наше земље. У дипломатском представништву Србије су се сусрели са његовом екселенцијом амбасадором Славенком Терзићем.

Међународна безбедносна асоцијација ISA у основним и средњим школама у Бору одржала је низ предавања у оквиру пројекта “Безбедност младих Бора 2018-2019”. Пројекат је осмишљен као низ едукативних радионица кроз које су се млади Бора упознали са безбедностима, ризицима, изазовима и претњама са којима се могу сусрести у срединама у којима живе. Овај пројекат, који се састојао из три фазе, је завршен конференцијом и презентацијом урађеног.

У организацији Светске федерације борилачких вештине – WFMA, на чијем челу се налази Никола Живковић, у Спортској хали у Модричи је 15. и 16. јуна одржано још једно такмичењеHall of fame”. Ова манифестација традиционално окупља велики број учесника у различитим борилачким спортовима. Првог дана на програму су били семинари, на којима су мајстори одрадили презентације различитих борилачких вештина, док су у недељу одржана такмичења и додељени сертификати и награде учесницима.

У седишту Међународне безбедносне асоцијације ISA у Београду, у суботу, 13. априла, потписан је Меморандум о сарадњи на пројекту Data Science Conference.
Као и увек наша Асоцијација се труди да прати најновије трендове у свим областима безбедности и да се повезује са организацијама и појединцима који се истичу на свим пољима ове области. 

У суботу, 6. априла у Вршцу је одржан фестивал борилачких вештина под називом “Hall of Fame Serbia 2019” који је окупио велики број учесника. Током манифестације одржано је више демонстрација различитих спортова, а презентације су имали и велики мајстори из различитих борилачких спортова из целе Европе.

Организатор је био Срђан Ратковић, урбан џиу џицу Србија, презентација спортова одржана је на четири борилишта, а своје место је имала и Међународна безбедносна асоцијација ISA која је на овом догађају имала пет представника. У Вршцу су били Александар Манић, председник ISA, који je одржао презентацију самбоа, Сања Михајловић, генерални секретар ISA, Сашка Манић, члан УО, као и Никола Дишковић, гранд мастер Џудо самбо клуб ТИМОК, и Милорад Јакић, крав мага Србија и председник удружења телохранитеља, иначе координатори ISA. Том приликом Никола Дишковић је од борда Гранд мастера Европе добио признање за животно дело.

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Како до нас?

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Штампа

Партнерске организације