У суботу, 6. априла у Вршцу је одржан фестивал борилачких вештина под називом “Hall of Fame Serbia 2019” који је окупио велики број учесника. Током манифестације одржано је више демонстрација различитих спортова, а презентације су имали и велики мајстори из различитих борилачких спортова из целе Европе.

Организатор је био Срђан Ратковић, урбан џиу џицу Србија, презентација спортова одржана је на четири борилишта, а своје место је имала и Међународна безбедносна асоцијација ISA која је на овом догађају имала пет представника. У Вршцу су били Александар Манић, председник ISA, који je одржао презентацију самбоа, Сања Михајловић, генерални секретар ISA, Сашка Манић, члан УО, као и Никола Дишковић, гранд мастер Џудо самбо клуб ТИМОК, и Милорад Јакић, крав мага Србија и председник удружења телохранитеља, иначе координатори ISA. Том приликом Никола Дишковић је од борда Гранд мастера Европе добио признање за животно дело.

Лепо замишљен и добро организован догађај окупио је доста гостију из иностранства. Поред представника из земаља бивше Југославије, у Вршцу су знање и умеће демоснтрирали и гости из Аустрије, Велике Британије, Грчке, Немачке, Холандије, Шпаније, Португалије...

Постављен је и Гинисов рекорд у броју разбијених плоча од сипорекса док се у шаци руке којом се ломе плоче држи јаје. Адо Дулас је у Вршцу вратио титулу Гинисовог рекордера пошто је за 20 секунди разбио 120 плоча.

Присутни су могли да испрате демонстрације у неколико спортова. На програму су били самбо, крав мага, кик бокс, џиу џицу, теквондо, карате шаолин, wing chun, streetfight, ninjutsu, strong combat jitsu, урбан џиу џицу, традиционални џиу џицу...

Најјачи утисак оставили су представници Хапкидо Хрватске које је предводио Драго Баришић. Одлично уиграни гости из Загреба су демонстрирали велико знање и присутне оставили без даха.

По завршетку званичног дела додељена су признања, захвалнице и сертификати. Представници Међународне безбедносне асоцијације ISA доделили су Сертификате за допринос безбедности у друштву.

Након целодневног програма у сали учесници Фестивала борилачких вештина су наставили дружење уз песму и игру, као и дегустацију “Исоваче”, домаће ракије од шљиве, још једном доказавши да спорт не познаје и не признаје границе. Више фотографија са догађаја можете погледати у нашој Галерији или кликом на линк ОВДЕ.

 

 

Hall of Fame Serbia 2019 - Предавачи

 

Александар Манић - самбо, Србија

Ado Dulas – крав мага, Аустрија

Andrzej Woronik – кик бокс, Холандија

Биљана Тапавички Павлов - јiu jitsu, Србија

Мухамед “Hammerhand” Кахримановић теквондо, БИХ

Charles Barker - traditional jiu jitsu, Енглеска

Christian Kronmüller Shaolin, Немачка

Драго Баришић ИПА Хапкидо, Хрватска

Душан Радојковић - wing chun, Србија

Giorgos Roubinis streetfight, Грчка

Hanshi Mario Padilla - M.A. S. L president, Шпанија

Хрвоје Знаор - ju jutsu, Хрватска

Bruneau Laurette – krav maga Seraphafrica kapap, Маурицијус

Luis Manuel Ramos Sanches - krav kyusho, Португалија

Милорад Јакић – крав мага - Vip protection, Србија

Мирко Остојић – Ninjutsu, Србија

Мирсад Пацо Нокто - Vip protection, БИХ

Никола Jimmy Живковић- карате, БИХ

Предраг Сабадош - јu jutsu, БИХ

Срђан Ратковић - urban jutsu krav maga, Србија

Славко Секулић - strong combat jitsu, Србија

Stanley Salvatierra – Kapap, Еквадор

Terry Hall - traditional jiu jitsu, Енглеска

Милан Томас - Mat defense и кик бокс, БИХ

Тале Трајковски - wing chun, Македонија

 

 

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Како до нас?

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Штампа

Партнерске организације